Pizza light, dessutom glutenfri och lchf

Glutenfri pizza! Den här pizzan är för alla som är glutenintoleranta, kör lchf eller vill leva livet lite lättare men ändå vill njuta av en riktigt smarrig pizza. En pizzabotten utan något slags mjöl eller fibeberhusk. Två av mina varianter är dessutom vegetariska.

1. Så här enkelt gör man en variant på klassisk Margaritha:

Tina en förpackning, 500 g fryst blomkålsris. Lägg riset i en handduk och krama ur all vätska, blanda riset med 1 ägg och 1,5 dl riven ost och 1 tsk salt. Forma till 2 pizzabottnar som går förgräddas i 225 grader i 8-10 minuter. Toppa med tomatsås (med en nypa extra torkad oregano) och riven ost, grädda ytterligare ett par minuter. Servera med färsk timjan och/eller oregano. Receptet ger 2 små portionspizzor, är du riktigt hungrig gör dubbel sats för 2 personer. Jag använde mig av färdig tomatsås av märket Salemipina.

2. Variant med skinka:

Gör som den förra men addera några skivor prosciutto eller serrano och en näve ruccola.

3. Variant med pesto:

Här gör vi som den första, men efter att ha förgräddat botten så toppar vi med 2 msk färdig pesto och en näve rostade pinjenötter.

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.