Här kommer ett enkelt recept på en supergod och enkel banankaka som man gör på mjuka bananer som sjunger på sista versen. Alla ingredienser är sådan som man brukar ha hemma. Den blir så saftig och är barnsligt enkel att baka. Den här kakan brukar jag baka på våra häst- och yogaläger, där har vi ofta bananer i fruktskålarna som inte alltid går åt.
Så här gör man:
Sätt ugnen på 175°. Smält 1 msk smör för att sen smöra en bröa en form med smör och ströbröd.
Mosa 100 g smör mjukt och 2 skalade mjuka bananer med en gaffel. Vispa därefter 2 ägg och 2 dl strösocker med elvisp tills det är vitt och fluffigt.
Blanda 4 dl vetemjöl, 1 msk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker i en bunke. Häll ner i äggsmeten med 1 dl mjölk och bananmoset och rör runt ordentligt.
Häll smeten i formen. Dela 1-2 bananer på mitten och lägg dem ovanpå smeten. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Använd gärna en provsticka för att kolla att kakan är färdig. Stick provstickan i mitten av kakan, stickan ska inte bli kladdig.
Låt kakan svalna och njut!