Grillat är gott, och grillad majs hör till det godaste att lägga på gallret. Gott som det är, men blir ännu godare om du gör en sallad på grillad majs som du serverar till grillat kött eller kyckling.
Börja med att tända grillen och blanda till en dressing:
(Den här dressingen är inspirerad av Chimichurri, så du kan göra lite extra att ringla över grillat kött eller kyckling.)
Så här gör du dressingen:
Riv 1 1/2 vitlöksklyfta, hacka 1 kruka persilja och 1 kruka koriander samt övriga färska örter som dragon, oregano. Lägg i en skål och tillsätt 1 dl olivolja, 1-2 tsk honung, 1 msk grön Srirachasås chilisås, 1 msk vitvinsvinäger, saft och zest från 1/2 lime. Smaka av med salt och svartpeppar.
När du fått fin glöd på grillen så lägg 3 färska knipplökar, 2 röda paprikor och 4 majskolvar på gallret. Låt majs, lök och paprika fått ordentligt med färg från grillen. Skala av majskornen från kolven med en kniv, skär den grillade löken och paprika i grova bitar. Blanda samman dressing, grillad majs, lök och paprika. Det blir en superhärlig grillad smak på salladen!
Blir det grillad majssallad över?
Jag gillar att trolla med rester och göra någon helt annan rätt på det som blir över. Här blev det en god couscoussallad dagen efter.
Så här gjorde jag couscoussallad på grillad majs:
Tillaga 4 portioner couscous enligt förpackningen, låt svalna något. Blanda couscousen med den överblivna majsalladen, 1 liten påse babyspenat, ett par tomater skurna i bitar och ett paket smulad fetaost. Ha ev i lite extra olivolja om det behövs för konsistensen.