Pizzabianco med kronärtskocka, svamp och tryffel

Vad kan passa bättre än en god hemgjord pizza så här på fredagen? När det är fredag får men fuska, jag använde mig av färdig pizza deg på surdeg. Men egentligen är det det jättelätt att göra egen deg, men bra pizzadeg har lång jästtid (och lite jäst) enligt mig. Man kan också köpa färdig deg från sin favoritpizzeria. Den här Pizzan har smak av kronärtskocka och är jättegod. Eftersom det är fredag lyxade jag till med lite pancetta på toppen, men oftast gör jag den utan och passar även vegetarianer.

Gör så här till 2 stora pizzor, som räcker till 4 personer:

Sätt ugnen på 250 °.  1 burk Zetas svampcrème med tryffel blandas med 1 burk crème fraich som breds ut på pizzabottnarna. Använd gärna färdig pizzadeg (helst surdeg). Strö över 2 dl riven ost för just pizza. Fördela bitar av marinerade kronärtskockor över pizzorna. Använd 1 stor burk eller 2 små burkar. Avsluta med 2-3 paket buffelmozarella som rivs i bitar och ev ett paket hackad pancetta (80-100 g). Grädda i ugnen tills osten har smält och pizzan fått fin färg, ca 8-12 minuter. Dekorera med några basilikablad och några varv med svartpepparkvarnen, sen är det bara att hugga in och njuta. P.Lex Piemonte Doc Barbera 2018 passar fint till tycker jag.
Hoppas ni vill laga min favoritpizza just nu, vilken är er favorit?

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.