Frukostpizza, snabbt & enkelt

Gör helgfrukosten lite roligare och laga mina enkla äggpizzor. Den tar 5 minuter att fixa plus 20 minuter i ugnen. Gör egen pizzadeg dagen innan som får vila i kylskåpet över natten eller gör som jag och ta genvägen med färdig pizzadeg.

Allt på en plåt, sköter sig själv

Jag älskar recept där man lagar allt i en panna, så bekvämt och praktiskt när rätten sköter sig själv i ugnen med man gör annat. Minimalt med disk och stök. Ta en kopp kaffe, en dusch eller snooza i sängen en stund och njut av att det äntligen är helg.

Så lätt, gör så här:

Sätt ugnen på 220°. Dela degen i fyra delar och baka ut till fyra små portionspizzor med tunn botten och med rejäl kant. Placera pizzorna på en plåt, knäck ett ägg i varje pizza. Salt och peppra. Vill du ha lite extra sting så droppa någon droppe tabasco i gulan. Placera även en fetaost på plåten och ett gäng körsbärstomater. Ringla olivolja över osten och tomaterna. Strö flingsalt och svartpeppar över tomaterna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills pizzan är gyllene. Servera med pizzan med fetaosten och körsbärstomaterna.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.