Varm rissallad med rostad aubergine, kikärtor & feta

Zeina har kommit med nya produkter; ris och bulgur som man tillagar på bara 2 minuter i mikron. Jag har tidigare hittat snabbris för mikro i asiatiska butiker, och det har visat sig vara riktigt gott. Ibland har man bråttom eller vill lägga tid och fokus på det man ska äta till riset. Då är det bra med genvägar och smarta produkter som fungerar

Det finns både basmatiris, jasminris, bulgur, smaksatt bulgur och en blandning av basmatiris och gröna linser i den nya serien. Det är den sistnämnda jag har lagat idag. Resultatet och receptet blev fantastiskt bra.

Snabbt & enkelt:

Den här rätten är väldigt enkel, många av ingredienserna bakas på en plåt i ugnen, och sen tillsätter man bara bladspenat och en vinägrett – och risblandningen förstås.

Sätt ugnen på 225°. Skär en aubergine i bitar och skala ett par vitlöksklyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på rikligt med olivolja och salt, blanda väl. Rosta i 20 minuter. Ta ut plåten och fös ihop auberginen på en halva av plåten. Lägg på en påse kikärtor av den sort som är färdiga att äta, bryt en fetaost i några bitar och lägg detta på plåten, ringla över olivolja och salta enbart på kikärtorna.

Rosta i ytterligare 10-15 minuter tills fetaosten fått fin färg och kikärtorna är knapriga.

Under tiden blanda en vinägrett på 1/2 dl olivolja av bra kvalitet, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 msk citronsaft, 2 tsk honung, 1 riven vitlöksklyfta, salt och svartpeppar.

Koka riset enligt förpackningen i mikron. Blanda allt i en skål och tillför en liten påse bladspenat (65 g) och rör runt. Toppa med hackad färsk slätbladig persilja och lite citroncest.

Bekvämare och godare än så här får man leta efter.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.