En av mina favoriträtter alla kategorier är Moules Marinère. Men här kommer en variant som är minst lika god, lite thaistyle med lagom hetta.
Musslor är både nyttiga och bra för miljön
Musslor har väldigt många fördelar förutom att det är så himla gott. Det går snabbt att laga och vanliga blåmusslor är riktigt billiga. De är dessutom nyttiga, rika på protein och omega 3. Musslor är också ett bra val ur miljösynpunkt då de bidrar till att förbättrar kvaliteten på vattnet där de odlas. Tänk på att köpa MSC märkta.
Så här gör du mina heta musslor:
Tvätta 2 nät musslor (2 kg) släng öppna och trasiga musslor. Finhacka 1-2 röda chili, 2-3 vitlöksklyftor och 4-5 små salladslökar och fräs i lite rapsolja tillsammans med 2-3 tsk grön currypasta i en kastrull, addera 1 dl ostronsås, 1 dl fisksås, hackad koriander (ca 1 kruka), saften av en lime och 2 ½ dl vatten. Koka upp blandningen. Lägg i musslorna, sätt på locket och koka tills musslorna har öppnat sig. Servera med jasminris och garnera med färsk thaibasilika och någon klyfta lime.
Dagen efter
Den ljuvliga buljongen som blev över blandade jag nästa dag med kokosmjölk och adderade skalade räkor och koriander och fick till en lyxig soppa!