La Tour – en lyxig helhetsupplevelse utöver det vanliga

Rålambsvägen 17, Stockholm. https://www.latourbypontus.com/

Omdöme: På La Tour har man tänkt på hela upplevelsen in i minsta detalj. Hit går man för att skämma bort sig och uppleva utsökta rätter och drycker som imponerar på den mest kräsna. Utsikten över hela Stockholm är i världsklass.

Barchefen David Arnarsson har bästa utsikten när han skapar skapar cocktails.

Pontus Frithiofs La Tour ligger på 23 våningen i DN-skrapan på Kungsholmen och erbjuder flera olika kulinariska koncept med hög ambition vad gäller upplevelse, råvaror och service. Miljön är sofistikerat, lyxig och elegant vare sig du besöker Salongen eller Le Bar. Därtill kommer den unika utsikten över hela Stockholm och att man erbjuder det där ”lilla” extra som man inte får någon annanstans. Du kan t ex välja att bli upphämtad av chaufför i en tjusig Rolls-Royce Phantom som kör dig och ditt sällskap till restaurangens entré, för att sen bli eskorterad upp i hissen till restaurangen.

À la carte eller hummermeny i Salongen

Självklart erbjuder man en förstklassig à la carte-meny i Salongen. Pontus Frithiof och hans kompanjon Mario E. Moroni kallar det power dining och beskriver det som en extremt exklusiv upplevelse i alla dimensioner. Råvaror av högsta klass och här snålar man inte med godsaker som caviar, hummer, tryffel, sjötunga och oxfilé. Stilen kan beskrivas som klassisk, uppgraderad fransk gastronomi.

Här kan man även välja en komponerad hummer meny – bara en sån sak! Väldigt typiskt Pontus Frithiofs som i över 25 år legat i framkant och hittat på nya krogar och nya kreativa koncept. Salongen har plats för 26 sittande middagsgäster och här finns även tre chambre séparée.

Le Bar

Rossini slider med hängmörad oxfilé, anklever, tryffel och till det krispiga kikärtspommes!
Rossini slider med hängmörad oxfilé, anklever, tryffel och till det krispiga kikärtspommes!

Alla gäster som ska besöka La Tour för middag har möjlighet att starta hela sin upplevelse i Le Bar. Här har man samma tjusiga utsikt men med lite mer avspänd känsla med bekväma sittmöbler. Le Bar är himmelriket för cocktailentusiaster, vare sig du gillar klassiska eller moderna cocktails. Man kan såklart välja att enbart besöka Le Bar, men det kan vara bra att boka i förväg, här finns bara 20 platser.

Moderna och klassiska cocktails matchas med smårätter som lyxiga Gougères och kroketter.

På barmenyn finns små utsökta aptitretare men även smårätter som är väldigt generösa och förvånansvärt mättande. Barchefen David Arnarsson matchar skickligt drycken med tilltuggen. Några goda små rätter som vi testade var Gougères fyllda med ankleverparfait och svart vintertryffel, kroketter med torsk och deras fantastiskt goda Steak frites i form av svensk hängmörad biff på en bit friterad potatis toppad med Oscietracaviar (här trollade de även fram en variant med lax till sällskapets pescoterian). En av deras lite större rätter är signaturrätten Rossini slider, den innehåller hängmörad oxfilé, anklever, tryffel och till det serverades något så speciellt som krispiga kikärtspommes. En helt ny upplevelse för mig liksom efterrätten med glass och brynt smör som var toppad med caviar.

Au Beurre Noisette, glass på surnad grädde med smetana sabayonne och karamelliserat smör toppad med caviar
Au Beurre Noisette, glass med smetana sabayonne och brynt smör toppad med caviar.

Afternoon Tea

Dessertvagnen!
Dessertvagnen!

På lördagar mellan kl 12-15 kan man på La Tour få uppleva en unik Afternoon Tea. Deras variant på teceremoni är en lyckad allians mellan den brittiska traditionella Afternoon Tea och några av våra mest älskade franska klassiker. Glöm scones, sandwichar, och kakor. Här blir man mätt i både mat och dessertmagen.

Från vänster: Ankleverfärserad vaktel, Crème Vichychoisse, Éclaire au chocolat.

Vi började med ett glas champagne och några franska klassiker i form av små Quiche Lorrainne, Vichychoisse (potatis och purjolökssoppa) och Kastanj och anklever färserad vaktel. Alla rätterna var delikata och mycket fulländade smakmässigt. Efter ett par glas champagne övergick vi till te, La Tours egen house blend. Till dessert blev det en ljuvlig Éclaire fylld med Valrhona choklad. Sen var det dags för DESSERTVAGNEN!!! Jag som inte brukar äta så mycket sötsaker kunde inte slita blicken från vagnen med alla bakverk och praliner signerade Cecilia Nordström. Bara dessertvagnen är värd ett besök.

Sammanfattningsvis så har Pontus Frithiofs, Mario E. Moroni och hela teamet på La Tour lyckats skapa en välkomnade atmosfär samtidigt som de får en att känna sig lyxigt bortskämd.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.