Supersmarrig pizzamacka!

Pizzamackan har varit populär på Tiktok under 2024, så har du inte provat den ännu så är det dags nu.

Välj att göra en egen deg, köpa färdig deg i matbutiken eller köp deg från din favoritpizzeria. Jag valde att inte göra mina pizzamackor alltför stora, lite mindre än en vanlig portionspizza.

Jag fyllde mina med ugnsbakade cocktailtomater, mini mozzarella, röd pesto och ruccola.

Börja med att ugnsbaka tomaterna:

Värm ugnen till ca 150°. Lägg 250 g cocktailtomater och 2 vitlöksklyftor (med skal) i en ugnsfast form, häll över rikligt med olivolja, krydda med flingsalt och torkad oregano, baka i ugnen ca 30 minuter.

Nu till pizzan:

Höj ugnsvärmen till 225 grader. Baka ut varje pizza till ca 20 cm i diameter. Ringla på rikligt med olivolja på hela pizzan. Det är viktigt att inte snåla på oljan. Vik pizzan på mitten och ringla/pensla även olivolja överst på den vikta pizzan.

Grädda den dubbelvikta pizzan i ca 20 minuter tills pizzan är gyllene.

Dags för fyllningen:

Ta upp vitlöksklyftorna från tomaterna, skalet åker av hur lätt som helst nu, och gnid in insidan på pizzamackan med de ugnsbakade vitlöksklyftorna. Bre på ett lager av röd pesto (kan uteslutas eller ersättas med vanlig grön pesto). Fyll med en stor näve ruccola, en handfull ugnsbakade tomater och en liten näve mini mozzarella.

Vill du hoppa över momentet med ugnsbakade tomater så kan du skiva vanlig färsk tomat. Mini mozzarellan kan ersättas med 1/2 vanlig mozzarella eller burrata.

Skär pizzamackan på mitten när den är klar så blir det enklare att äta den.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.