Kycklingpasta med smak från Asien och Italien

Den här pastan med kyckling var en av mina döttrars älsklingsrätter när de var små. En kycklingpasta med smaker från både Asien och Italien. Den är både söt, salt och lite het och den passar passar även vuxna i smaken. Ursprungligen kommer receptet från ett receptkort från mataffären och hette då hyttekyckling.

Så här gör man:

Sätt ugnen på 200°. Putsa 600 g kycklinglårfiléerna och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.

Blanda 1 dl japansk soja och 1 dl mörk sirap. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och häll över soja- och sirapsblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills innertemperaturen är 70°.

Hacka en kruka basilikan (men spar några blad). Skala och finhacka 2 vitlöksklyftor. Kärna ur och finhacka 1 röd chili. Blanda hacket med 3 msk olivolja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

Koka 300 g pastan (tagliatelle) enligt anvisning på förpackningen. Rosta 1/2 dl pinjenötterna i en torr stekpanna. Blanda pastan med olivoljeblandningen. Riv 1 dl parmesan.

Lägg 100 g ruccola i botten på ett stort fat. Lägg på pastan och toppa med kyckling. Garnera med lite basilika och servera med pinjenötter, parmesan och sky från kycklingen.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.