Botica – ny portugisisk restaurang

Botica är en ny portugisisk restaurang på allra bästa adress i Stockholm, granne med Operan, Kungsträdgården och Gallerian.

OMDÖME: Hit går man för att man älskar viner från Portugal, den mysiga familjära stämningen och mat i toppklass skapad av internationell stjärnkock.

Stjärnkrögaren Pedro Passinha med bakgrund från Michelinkrogar som The Fat Duck och Le Gavroche har öppnat en härlig krog där menyn kan beskrivas som en portugisisk fusion blandat med mycket höga ambitioner på råvaror och mat. Pedro Passhinas med sitt förflutna från Michelinrestauranger i London har  tillsammans med sitt team skapat en meny där portugisiska klassiker fått en modern touch och med influenser från Brasilien, Indien, Macau och Kap Verde.

Trevlig brödservering på Botica med jättegott mjölkbröd.

Såväl vinbaren som restaurangen är smakfullt och stilrent inredd med ljusa träslag och med bevarade unika detaljer. Trots den avskalade inredningen råder en varm och mysig stämning. I restaurangen har det öppna köket en jättelik bardisk där personal och gäster möts kring maten på ett avslappnat sätt.

Såklart serveras portvin från Portugal till desserten.
Såklart serveras portvin från Portugal till desserten.
Stjärnkocken Pedro med team.
Stjärnkocken Pedro med team.

Jag gillar verkligen viner från Portugal men utbudet på Systembolaget är minst sagt skralt. Bara vinerna på Botica är väl värt ett besök, här serverar man enbart viner från Portugal. Ett besök i vinbaren är en perfekt start på en utekväll. Prova några portugiska viner på gals med några smarriga petiscos – portugisiska snacks. Utbudet av portugiska viner är stort och här finns något för alla. Även maten är för alla smaker, prisvärda luncher och allt som jag provade från menyn var verkligen supergott.

Från vänster; en utsökt kammussla. Enkel, god och supermör kyckling. Stora räkor friterade i kokosflingor på en bädd gjord på stekt ris. 

Jacobs Torg 3, Stockholm  https://www.sevenrooms.com/reservations/botica

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.