Frasiga minipajer som lagas upp och ned!

Små frasiga tomatpajer som lagas upp och ned! Allra vackrast blir det om man använder körsbärstomater i olika färger. Fyllningen läggs på bakplåtspapper och sen lägger man utstansade rulndlar av smördeg uppepå och bakar dem sedan i ugnen tills smördegen är frasig och tomaterna är ugnsbakade. Pajerna passar perfekt som förrätt, på en buffé eller som tillbehör på kräftskivan.

Sätt ugnen på 190 grader. Ringla balsamico, honung och lite god olivolja på ett bakplåtspapper, strö över lite torkad timjan och flingsalt, se bild. Skiva små tomater och lägg dem ovanpå som en blomma.

Stansa ut rundlar av färdig smördeg och lägg ovanpå tomaterna. Rundlarna ska var lite större än ”tomatblomman”, ca 1 cm extra runt om så att man kan forma degen runt tomaterna. Man kan använda ett glas eller en skål om man inte har en stans. Jag använde en kopp som var 9,5 cm i diameter. Picka pajdegen med en gaffel och baka pajerna i ugnen ca 25 minuter.

Ta ut pajerna och vänta något innan du vänder pajerna åt rätt håll med tomaterna uppåt. Tomaterna blir söta och lätt karamelliserade medan smördegen blir mycket frasig eftersom pajerna bakas med smördegen uppåt i ugnen, så fyllningen inte tynger och blöter pajskalet.

Det här bara måste du prova, du kommer inte bli besviken.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.