Asiatisk pastasallad – på färdiga dumplings

Trolla med halvfabrikat låter kanske inte så spännande. Men här har jag förvandlat en förpackning frysta dumplings till en jättegod asiatisk pastasallad!

En smart genväg om du frågar mig. Dumplings är ju minst sagt trixigt och krångligt att göra själv. Det finns numera många goda i dumplings i frysdisken både i vanliga mataffären och i den asiatiska livsmedelsbutiken. Jag kör på vegan dumplings, men det är förstås en smaksak. Den här enkla rätten tar mindre en 1 kvart att laga och passar till vardags eller att bjuda vänner på. Ett paket dumpings räcker till 2 personer.

Dressing:

  • 4 msk japansk soya
  • 4 msk risvinäger
  • 2 msk krispig chilioljan
  • 2 msk sesamolja
  • 1,5 msk råsocker
  • 1 msk fisksås
  • 2 fint hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad färsk ingefära

Blanda alla ingredienser, rör tills sockret har löst sig.

Så här steker man dumplings:

Knepet är att få ångade dumplings men som har en knaprig stekyta på den ena sidan.

Hetta upp lite olja i en stekpanna med teflon beläggning eller liknande och bryn de frysta degknytena så de får en stekyta. Vänd INTE på bitaran. Häll på drygt 0,5 dl vatten och lägg på ett lock. Koka/ånga i ca 5 minuter.

Lägg sen dumplings, 250 g halverade körsbärstomater och 2 salladslökar skurna i bitar och häll över dressingen. Blanda försiktigt och strö över rostade sesamfrön.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.