Krämig allt-i-en-panna med gnocchi, svamp och spenat

Här kommer den perfekta vardagsrätten som är jättegod, vegetarisk och lagad i en panna för minimalt med disk. Byt ut fetaost och créme fraîche mot laktosfria varianter så blir rätten vegansk.

Man lägger alla ingredienser i en ugnsfast form och så är det bara skjuss in i ugnen en kvart på 200 grader. Kan knappast bli enklare!

Så här gör man den bästa vardagsrätten:

Lägg ett par nävar spenat (ca 100 gram) i botten på en ugnsfast form. Placera en fetaost i mitten av formen. Addera sedan 1 förpackning gnocchi, skivade skogschampinjoner, 1 hackad bananscharlottenlök, en riven vitlöksklyfta, saften av 1/4 citron, salt, peppar och torkade örter (tex timjan och oregano). Klicka ut 1,5 dl créme fraîche över anrättningen och sätt in i ugnen.

Efter 15 minuter tar du ut formen och rör runt allt. Sen är det bara att servera. Räcker till 2-3 personer.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.